Traseu

Traseul pentru cele doua probe de MTB Cross Country are o distanta de 22km, cu 350m diferenta de nivel. Proba scurta = o tura, proba lunga = doua ture (44 km).

Print

Startul și finish-ul sunt la baza partiei de ski Drăguș, lângă pensiunea Casa Zmeilor, zona de intrare la festivalul In Transylvania. Traseul este accesibil si deosebit de frumos.Pentru incepatori, recomandam tura scurta, pentru un nivel mediu-avansat de experienta recomandam tura lunga, in special pentru ca aveti ocazia unui traseu-circuit.

Primii 2 kilometri sunt in coborare si fals plat. Urmeaza apoi urcari usoare si coborari in viteza pe drum forestier larg, pana la km 9, unde va fi amplasat primul punct de rehidratare. De la km 9 veti cobori aprox. 6 km spre satul Lisa, printre livezi de meri, culturi de cartofi, pe drum de carute si tractoare (profil: iarba & pamant, pe alocuri cu sleauri). In spatele vostru vor tine umbra crestele Fagarasului. In Lisa intrati cateva sute de metri pe asfalt si in sensul giratoriu din fata Primariei faceti stanga, apoi dreapta pe langa rau, il traversati pe un pod solid si intrati pe drum de tara. Dupa km 16, in dreptul unei plantatii de afini va fi al doilea punct de hidratare. De aici urmeaza un fals plat, pe carari cu iarba. O sa traversati un rau, o sa treceti printre cateva case de la poalele muntilor si ajungeti in zona complexului turistic Sambata de Sus. De aici mai raman cateva pedale pana la finish. Traversati drumul principal care duce la Manastirea Sambata, intrati pe drumul de tara ce duce prin spatele Manastirii, pe langa livezi, la Dragus si ajungeti la finish.

Participantii la tura scurta incheie aici, participantii la tura lunga mai fac o data acelasi traseu.

Descarca aici harta in format GPX.
Descarca aici harta in format KML.