Traseul lung

NOTĂ: Din cauza condițiilor meteo instabile am decis mutarea semimaratonului pe traseul de MTB. Detalii despre traseu găsiți mai jos.

Traseu semimaraton – 22km (Actual)

Startul și finish-ul sunt la baza partiei de ski Drăguș, lângă pensiunea Casa Zmeilor, zona de intrare la festivalul In Transylvania. Traseul este accesibil si deosebit de frumos.

Primii 2 kilometri sunt in coborare si fals plat. Urmeaza apoi urcari usoare si coborari in viteza pe drum forestier larg, pana la km 4, unde va fi amplasat primul punct de rehidratare. De aici traseul lung continua pe drumul forestier iar cel scurt intră în pădure. La km 9 veți ntâlni al doilea punct de alimentare.De la km 9 veti cobori aprox. 6 km spre satul Lisa, printre livezi de meri, culturi de cartofi, pe drum de carute si tractoare (profil: iarba & pamant, pe alocuri cu sleauri). In spatele vostru vor tine umbra crestele Fagarasului. In Lisa intrati cateva sute de metri pe asfalt si in sensul giratoriu din fata Primariei faceti stanga, apoi dreapta pe langa rau, il traversati pe un pod solid si intrati pe drum de tara. Dupa km 16, in dreptul unei plantatii de afini va fi al doilea punct de hidratare. De aici urmeaza un fals plat, pe carari cu iarba. O sa traversati un rau, o sa treceti printre cateva case de la poalele muntilor si ajungeti in zona complexului turistic Sambata de Sus. De aici mai aveți foarte puțin pana la finish. Traversati drumul principal care duce la Manastirea Sambata, intrati pe drumul de tara ce duce prin spatele Manastirii, pe langa livezi, la Dragus si ajungeti la finish.

 

 

 

Traseu semimaraton – 21km (ANULAT)

START & FINISH – Zona de intrare la Festivalul In Transylvania – Partia de Ski Drăguș, Casa Zmeilor

Print

 

 

DESCRIERE, MARCAJE

Startul se da din zona festivalului, de la Pensiunea Casa Zmeilor. Veti avea urmatoarele marcaje si semnalizari pe care trebuie sa le urmariti:

1. Marcajele permanente de traseu turistic

 • marcajul turistic triunghi rosu (de la Start pana la km 10, pe Valea Sambetei): Partia de Sky Dragus – Cabana Popas Sambata – Pastravarie Floarea Reginei – Cabana Valea Sambetei – Stana
 • marcajul turistic punct albastru (de la km 10, urcarea spre Caldarea Racorele – aprox. 1.5km)
 • marcajul turistic punct rosu (de la km 12 pana la Finish) – din Caldarea Racorele se face dreapta pe acest marcaj, prin zona La Polite, pe Muchia Dragusului. Alergati/mergeti inainte spre Coliba lui Remus Sofonea (Casa de Vanatoare) – Poiana Lespezi – Poiana La Altoaie – Izvorul Parintelui Arsenie Boca – Finish (Casa Zmeilor)

2. Marcajele provizorii, de concurs

 • banda alb-rosu si sageti galbene pentru confirmarea directiei de mers
 • “X”-uri cu spray rosu pentru acces interzis
 • banda galben-negru pentru schimbarea directiei de mers spre partea in care este pusa banda (ex: vedeti banda galbena cu negru pe un copac, in partea stanga, inainte de intersectia a doua drumuri/carari – inseamna ca traseul corect este spre partea stanga).

RECOMANDARI

Acest traseu are un grad de dificultate mediu – mediu plus. Il recomandam in special celor care au mai participat la astfel de curse si care sunt bine pregatiti.

 • este accesibil si foarte placut, dar pregatiti-va pentru o durata de timp destul de mare pe care o veti petrece de la start, pana cand ajungeti inapoi la Finish. Chiar daca sunt 21 de km, aveti in vedere si diferenta de nivel;
 • pentru portiunea de urcare de aproape 2 km, de dupa km 10, aveti in vedere un timp de minim 1h-1h:30′.
 • obligatoriu, luati-va pantofi de trail run; echipamentul de compresie este un plus; betele va vor ajuta, dar luati in calcul si portiunile de urcare, unde trebuie sa va folositi de maini pentru a va sprijini/sustine/ajuta.
 • luati-va la voi un bidon de apa si batoane/sandvichuri; vor exista punctele de apa si de hidratare de pe traseu, dar trebuie sa aveti in vedere ca sunteti (si suntem la munte) – deci alimentarea punctelor se face cu ruccsacul si magarusii :)
 • pantalonii lungi ar fi un plus pentru anumite zone;