Regulament

Maratonul Transilvaniei – Regulament

Fiecare participant la Maratonul Transilvaniei trebuie sa ia la cunostinta, sa accepte si sa respecte urmatorul regulament. Nerespectarea sa poate atrage dupa sine imposibilitatea înscrierii in concurs sau eliminarea din competitie, în timpul concursului sau ulterior acestuia.

Inscriere

Inscrierea la probele Maratonului Transilvaniei se face completand formularul on-line de la sectiunea Înscriere.

Prin inscrierea in concurs si plata taxei de participare, concurentii accepta si isi asuma integral prezentul regulament.

Inscrierea se face in limita numarului maxim de participanti anuntat de organizatori.

Se poate inscrie in competitie orice persoana care a implinit 18 ani. Pot participa si persoane care nu au implinit 18 ani, cu acordul scris al unuia dintre parinti sau a tutorelui legal. Intreaga responsabilitate legata de participarea minorului la competitie revine adultului semnatar. Nu se recomanda participarea copiilor sub 14 ani.

Taxa de participare nu este returnabila, in cazul în care o persoana inscrisa nu mai poate sau nu mai doreste sa participe la eveniment, din orice motiv. Din colectarea taxelor de participare se acopera cheltuielile logistice, numerele de concurs, cronometrajul, asistentii de traseu, etc.

Procesul de inscriere

 1. Completeaza formularul de înscriere disponibil, cu datele personale (nume si prenume, sex, varsta implinita la data evenimentului, telefon, e-mail, localitatea) si alte date de referinta;
 2. Plateste taxa de inscriere aferenta perioadei in care s-a inscris, in termen de 3 zile (72 ore) lucratoare, prin transfer bancar (în contul RO09INGB0000999904827857  deschis la ING BANK, beneficiar Asociatia Padina Fest, CUI 28362612), mentionand in detaliile platii numele participantului.

NOTA: In caz de neprezentare la start, descalificare, abandon, retragere din concurs din orice motiv taxa de participare nu se returneaza, iar locurile nu sunt transmisibile.

Taxele de participare

Exista mai multe tipuri de taxe de participare, in functie de perioada de inscriere:

Trail running

Traseul Scurt 11 km

– Înscrieri online până la data de 18 august: 70 RON

– Înscrieri la fața locului:  90 RON

Traseu Lung  21 km

– Înscrieri online până la data de 18 august: 90 RON

– Înscrieri la fața locului:  100 RON

Participatii  beneficiaza de bilet acces la festival doar pentru ziua de Sambata.

MTB Cross-Country – indiferent de traseu

– Înscrieri online până la data de 18 august: 80 RON

– Înscrieri la fața locului:  100 RON

Participantii beneficiază de bilet acces la festival doar pentru ziua de Duminica.

Categorii

Clasamentul va avea urmatoarele categorii:

– Open Masculin/Feminin

– Categorii de vârstă: 18-29 ani, 30-39 ani, 40+ ani

Notă: În caz că una din categoriile de vârstă nu va aduna 5 participanți aceasta se va comasa cu o altă categorie la alegerea organizatorului.

Anulari:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de rambursarea taxei de inscriere și nici de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de calatorie si cazare.

Echipament

Trail run:

 • Încălțăminte cu profil sportiv (pantof alergare șosea/ trekking) – obligatoriu;
 • Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat in caz de vreme rea)
 • Bentiță, căciulă, șapcă (recomandat)
 • Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei în partea frontală (obligatoriu)

În caz de vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a adăuga la echipament obligatoriu pe cel recomandat, urmând sa anunțe cel mai târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările.

MTB:

 • Purtarea căștii este obligatorie și necesară pentru siguranța fiecărui concurent.
 • În competiție vor fi acceptate doar biciclete de munte, roți de 26″, 29″ sau intermediare. Bicicletele vor fi propulsate doar prin forță umană (nu se acceptă biciclete electrice sau de altă natură similară)
 • Se recomandă o revizie a bicicletei anterior participării, pentru a vă asigura de buna stare de funcționare.
 • Numărul de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu)

 

Recomandăm fiecărui participant să aibă asupra sa:

 • Pompă
 • Cameră de schimb, set de petice, leviere
 • Set imbuss / scule
 • Bidon sau bidoane cu apa (de preferat să fie pus la îndemână în suportul/suporții de la bicicletă)
 • Telefon mobil protejat de umezeală păstrat într-o husă/pungă;

Pot fi utile: ochelari de soare, mânuși, cremă protecție solară. De asemenea, imbrăcăminte de bicicletă adecvată contițiilor meteo.

Concurenții pot repara sau înlocui orice piesă cu excepția cadrului. Schimbarea bicicletei nu este permisă, concurenții trebuie să treacă linia de sosire cu același cadru și același număr pe ghidon.

În cazul unei pene sau a unor defecțiuni minore, opriri, concurentul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările și să-și poata rezolva problema într-un loc sigur;

Numărul de concurs va fi montat pe bicicletă, în față, pe ghidon vizibil și nu va fi înlăturat decțt după trecerea liniei de sosire (sau în caz de abandon);

Nu este recomandată folosirea de către concurenți a sistemelor radio sau alte comunicații electronice  (Ex: iPod, walk-man, mp3 player etc), vă recomandăm conectarea cu natura.

Ridicare pachet

Pachetele de concurs se ridică pe baza unui act de identitate, din locatiile si la orele afisate conform programului.

Declaratia pe propria raspundere trebuie  completata de fiecare participant si inmanata Organizatorilor la ridicarea kitului.

Participanții minori trebuie să vină la ridicarea pachetului insoțiți de către un părinte sau tutore legal, împreuna cu Declarația pe proprie răspundere pentru minori.

Cronometraj

Cronometrajul se face cu ajutorul partenerilor de la Time-iT.ro și va fi făcut la secundă. Participanții ce vor sosi in același timp vor ocupa locuri diferite în clasament.

Traseu

Traseul va fi marcat cu benzi de demarcație și alte elemente de semnalistica vizuală. În punctele cheie vor exista reprezentanți ai organizatorilor care vor oferi ghidaj asupra direcției sau a gradului de dificultate crescut din anumite zone.

Ședinta tehnică va avea loc în dimineața dinaintea cursei.

Nerespectarea traseului stabilit duce la eliminarea concurentului din concurs. Această regulă implică trecerea prin toate punctele intermediare de control.

Traseul trebuie străbătut integral în vederea includerii în clasamentul final.

Concurenții nu pot apela la suport pentru deplasarea pe parcursul traseului (moto, atv, etc).

Organizatorii sunt exonerați de răspundere dacă în timpul cursei publicul deteriorează marcajele de ghidare.

Fiecare participant care ia parte la maraton este responsabil pentru propria securitate și siguranță.

MTB: Organizatorii nu pot fi trași la răspundere pentru deteriorarea bicicletelor în timpul concursului.

MTB: În caz de abandon sau descalificare sportivul e obligat să-și  transporte bicicletÄ

a la finish (excepție fac accidentările).

Concurenții sunt obligați să protejeze/evite eventualii spectatori, mașini sau cetățenii ajunși întâmplător pe traseu.

Suporteri / Ajutor

Suporterii pot susține orice competitor cu condiția să respecte regulile de conduită, indicațiile autoritățiilor ți/sau ale oficialilor ți să nu împiedice desfășurarea competiției. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), excepție făcând cazurile deosebite și ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lângă băuturile, fructele și alimentele energizante oferite de organizatori pot primii și alte alimente, lichide.

Oprirea / Retragerea din cursă:

Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

 • s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permita continuarea cursei;
 • în cazuri excepționale;
 • în cazul în care observă că participantul nu respectă una dintre regulile prezentului concurs, sau cele ale bunului simț și fair-play-ului.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv trebuie să informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, în cazuri excepționale pe numărul de telefon de urgență sau la sosire. Neanunțarea retragerii din cursă va cauza o operațiune de căutare și salvare (echipe de salvare, salvamont), pe posibila cheltuiala a participantului implicat dacă acesta nu are nevoie de serviciile respective.

Retragerea va fi confirmată prin semnătură pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi și acțiunile ulterioare momentului și locului retragerii, excepție făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

Clasament

Clasamentul final va fi stabilit în funcție de timpul fiecărui concurent. Va exista un clasament general pentru masculin, respectiv pentru feminin. De asemenea, se vor stabili clasamente pe grupe de vârstă. Acestea sunt anunțate de organizatori, premergător concursului.

Vârsta va fi definită în funcție de anii împliniți la data concursului. Pentru cei născuți în ziua competiței, se considerăvârsta împlinită la această dată.

Premii

Premiile castigatorilor vor fi acordate in functie de clasamente, general si pe categorii de varsta.

Alimentare

Participanții vor avea la dispoziție puncte de hidratare si alimentare pe traseu.

Se recomandă atenție asupra hidratării, în special în condiții de soare. Este bine sa aveți la dvs bidoane de apă umplute și/sau rucsaci cu sisteme de hidratare.

Condiții ce atrag descalificarea

 • Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.
 • MTB: Nefolosirea căștii de protecție pe timpul concursului.
 • Comportamentul lipsit de fair-play fața de concurenți sau organizatori.
 • Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor etc).
 • MTB: Schimbarea bicicletei în timpul concursului.
 • Modificarea/schimbarea numărului de concurs
 • !!! Distrugerea mediului înconjurător și abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lăsate doar în cele 2 puncte de alimentare.
 • Circulația în sens invers pe traseu

Descalificările se pot face și după concurs în urma vizualizării pozelor, filmelor, sau a sesizării fondate a altor concurenți.

Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.

 

Responsabilitate

Participanții își asumă întreaga responsabilitate asupra capacității de participare, din punct de vedere fizic / medical. Recomandăm efectuarea unor controale medicale de specialitate Înaintea participării la evenimente fizice de anduranță, care presupun un nivel crescut de efort.

Organizatorii sau partenerii evenimentului nu pot fi făcuți răspunzători de nici o dăuna rezultată în urmă participării voluntare la concurs nici defecțiuni de orice natură apărute la bicicletă, probleme fizice/medicale, răniri sau orice vătămare corporală, invaliditate sau deces.

Organizatorii pun la dispoziție salvare auto dedicată evenimentului. Menționăm că pot exista și scurte tronsoane ale traseului în care nu există acces auto.

Rularea pe orice tronson de drum public se face cu respectarea regulilor de circulație și a legislației în vigoare. Pe traseu pot fi întâlnite vehicule, turiști, animale. Participanții trebuie să aibă în vedere aceste situații și să ruleze adecvat. Orice accident În care sunt implicați participanții de la Maratonul Transilvaniei, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicați În accident.

Întreg evenimentul de mountain bike se desfășoară cu respect față de mediul înconjurător. Prin urmare, concurenții vor manifesta un comportament civic în ceea ce privește menținerea curățeniei și a protejării mediului natural. Nu se acceptă aruncarea gunoaielor de orice natură în alte spații decât punctele de alimentare.

Concurenții vor manifesta un comportament civilizat, fair-play, față de ceilalți participanți în cursă.

Nerespectarea normelor de conduită poate duce la eliminarea concurenților din concurs, la decizia organizatorilor.

Imagine

Organizatorii Maratonului Transilvaniei au drepturi de imagine asupra Întregului eveniment. Organizatorii pot utiliza imagini foto și video în diverse materiale de comunicare realizate cu ocazia concursului, atât din timpul desfășurării cât și în fazele de start și finish/premiere.

Forța majoră

În caz de forță majoră, organizatorii pot luă decizia unor modificări de traseu sau program. La limită, se poare decide inclusiv anularea cursei, În situații excepționale. Prin forța majoră se înțelege orice eveniment care ar putea avea influența semnificativă asupra bunei desfășurări a competiției, cum ar fi: inundații majore, furtuni, dezastre naturale sau evenimente social politice majore. În aceste situații, taxă de participare nu va fi returnată.

Organizatorii pot efectua modificari ale programului, traseului sau ale altor detalii ale concursului, in functie de situatii diverse ce pot aparea pe parcursul derularii proiectului (ex: conditii meteo nefavorabile, includerea unor noi elemente in program, etc). Aceste modificari vor fi anuntate participantilor si celor interesati prin intermediul sitului si la fata locului.